Στην εποχή της οικολογικής και περιβαλλοντικής επαγρύπνησής μας, το θέμα των χρησιμοποιούμενων υλικών συσκευασίας πρέπει να εξεταστεί σοβαρά. Ο καθένας χρησιμοποιεί υλικά συσκευασίας και οφείλει να γνωρίζει το θέμα της περιβαλλοντικής επίδρασης τους ώστε να κάνει την πιο οικολογικά ενήμερη και υγιή επιλογή.

Στην εταιρία μας η έννοια της οικολογίας και του περιβάλλοντος είναι αλληλένδετη με την ποιότητα ζωής όλων μας. Στόχος μας είναι να εξελίσσουμε την συσκευασία ακολουθώντας όμως τις οικολογικές μας υποχρεώσεις.

Ακούγονται πολλοί μύθοι για τα πλαστικά αλλά εμείς θα σας δώσουμε ορισμένα βασικά επιχειρήματα για να κρίνετε τι τελικά είναι οικολογικό και τι όχι.

Η κοινωνία που ζούμε γίνεται ολοένα πιο καταναλωτική δημιουργώντας ένα βασικό πρόβλημα, την συνεχόμενη αύξηση των απορριμμάτων. Το υλικό συσκευασίας που καταλαμβάνει το λιγότερο όγκο σε συνδυασμό με τις μεγαλύτερες μηχανικές ιδιότητες είναι το πλαστικό. Μπορείτε να φανταστείτε έναν κόσμο χωρίς πλαστικό; Θα χρειαζόμασταν 400% περισσότερα υλικά κατά βάρος και 200% κατά όγκο προκειμένου να συσκευάσουμε τα ίδια προϊόντα. Για την παραγωγή και την διακίνηση όλων αυτών; Οι εναπομείναντες πόροι του πλανήτη θα φάνταζαν ακόμα λιγότεροι.

Τι κάνουμε εμείς για αυτό; Η εταιρία μας χρησιμοποιεί πιστοποιημένες πρώτες ύλες οι οποίες είναι απόλυτα αβλαβείς για τον άνθρωπο και φιλικές για το περιβάλλον. Τα προϊόντα μας είναι 100% ανακυκλώσιμα και λόγω της άριστης ποιότητας τους έχουν αυξημένες αντοχές ώστε μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν από τον καταναλωτή για δευτερεύουσες χρήσεις.

Τα μελάνια εκτυπώσεων που χρησιμοποιούμε είναι νέας γενιάς με βάση το νερό, απαλλαγμένα από διαλυτικά, βαρέα μέταλλα και άλλες βλαβερές ουσίες. Τα υλικά αυτά είναι απόλυτα συμβατά με τις αυστηρότερες ευρωπαϊκές προδιαγραφές και συγχρόνως φιλικά προς τον καταναλωτή.

Η άποψή μας είναι ότι στην πράξη το πλαστικό είναι πιο ευεργετικό για το περιβάλλον, συγκριτικά με άλλα υλικά συσκευασίας, δεδομένου ότι είναι λιγότερο επιβαρυντικό για αυτό. Καθήκον όλων μας είναι να μην ρυπαίνουμε το περιβάλλον αλλά αντίθετα μέσω της ανακύκλωσης να εξοικονομούμε τους πόρους του.